06 25 | Susitikimas su pasaulio čempionu D. Paužuoliu

  • 06 25 | Susitikimas su pasaulio čempionu D. Paužuoliu
2020-06-23

Birželio 25 d., ketvirtadienį, 17 val. Lietuvos aviacijos muziejus kviečia į susitikimą su radijo bangomis valdomų aviamodelių sporto pasaulio čempionu Donatu Paužuoliu. Renginio metu dalyviams bus demonstruojamas akrobatinis skrydis muziejaus patalpose su vienu iš aviamodelių ir rodomas filmas apie radijo bangomis aviamodelių skraidymo galimybes.

Po parodomosios programos vyks pokalbis su D. Paužuoliu apie jo pasiekimus Europoje ir pasaulyje, aviamodeliavimą Lietuvoje. Minint Lietuvos aviamodeliavimo patriarcho Petro Motiekaičio 100-ąsias gimimo metines, bus aptariami šių dviejų kartų aviamodeliavimo pasiekimai. P. Motiekaičio asmens fenomeną Lietuvos aviamodeliavimo ir aviacijos istorijai pristatys istorikas Gytis Ramoška. Pašnekovus kalbins Lietuvos aviacijos muziejaus direktorius Mindaugas Kavaliauskas.

Donatas Paužuolis yra aviamodeliuotojas, radijo bangomis valdomų aviamodelių dukart pasaulio ir daugkartinis šalies čempionas ir RC Air shows pilotas, rengiantis radijo bangomis valdomų aviamodelių akrobatinius šou pasirodymus.

Petras Motiekaitis (1920–1988) – tarptautinės klasės aviamodeliavimo sporto meistras, inžinierius, konstruktorius, racionalizatorius ir išradėjas, sklandytojas, lakūnas, 16 pasaulio ir 24 respublikos aviamodelių sporto (F1F sraigtasparnių modelių klasėje) rekordų autorius, vienas  pirmųjų Lietuvoje pradėjęs kurti aviamodelius.

—-

Renginio lankytojai įpareigojami dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, laikytis ne mažesnio kaip vieno metro atstumo atvirose erdvėse ir dviejų metrų – uždarose. Atstumo reikalavimai netaikomi šeimos nariams.

—-

Lietuvos aviacijos muziejus, šiemet švenčiantis 30 metų gyvavimo jubiliejų, aviacijos raidą šalyje pristato ne tik ekspozicijomis. Muziejus nuolatos ieško ir kitų bendravimo su auditorija formų. Karantinui sustabdžius lankytojų į muziejų srautus, pradėtos kurti vaikams skirtos nuotolinės edukacijos #SusikurkSparnus, gyvuoja #60sekundžių rubrika, kurioje darbuotojai trumpuose video pristato muziejaus eksponatus.

Kontaktai pasiteiravimui dėl renginio: [email protected], +370 37 390 357

Skip to content